Sustainable Northern Rivers Beach House in Australia Displaying a Surprising Form



Refresh * Architecture completed Northern Rivers Beach House, a modern residence located in South Golden Beach, Australia. According to the architects, this project is part of a dual-occupancy development. Built in a flood-prone area, the house reconceptualizes these restrictions into a contemporary design that features subtropical living for a temperate climate. The building showcases a surprising shape, mostly due to its cantilevered second volume, as well as the cantilevered roof and terrace on the opposite side. Diagonal exterior lines interact with the vertical panels, creating a captivating visual effect.

Step inside and you will discover a refined design scheme, based on a color palette in black and white, enhanced by wooden textures. An inviting lounge space flanked by generously-sized windows is continued with a dining table for six and modern kitchen. Elegant pendant lighting units descend from the wooden ceilings contributing to a more intimate atmosphere. The residence is said to incorporate sustainable principles like passive solar design, natural ventilation and economical use of space. Enjoy the virtual tour and let us know if there are any architectural elements you find inspiring! [Photos by: Damien Bredberg Photography]


Previous Post Next Post

Leave a Comment:
Commenter Name
Cras sit amet nibh libero, in gravida nulla. Nulla vel metus scelerisque ante sollicitudin. Cras purus odio, vestibulum in vulputate at, tempus viverra turpis. Fusce condimentum nunc ac nisi vulputate fringilla. Donec lacinia congue felis in faucibus.
Commenter Name
Cras sit amet nibh libero, in gravida nulla. Nulla vel metus scelerisque ante sollicitudin. Cras purus odio, vestibulum in vulputate at, tempus viverra turpis. Fusce condimentum nunc ac nisi vulputate fringilla. Donec lacinia congue felis in faucibus.
Commenter Name
Cras sit amet nibh libero, in gravida nulla. Nulla vel metus scelerisque ante sollicitudin. Cras purus odio, vestibulum in vulputate at, tempus viverra turpis. Fusce condimentum nunc ac nisi vulputate fringilla. Donec lacinia congue felis in faucibus.
Commenter Name
Cras sit amet nibh libero, in gravida nulla. Nulla vel metus scelerisque ante sollicitudin. Cras purus odio, vestibulum in vulputate at, tempus viverra turpis. Fusce condimentum nunc ac nisi vulputate fringilla. Donec lacinia congue felis in faucibus.